5 érv a nyári diéta mellett Dr. Farkas Kittitől
2023.06.27.

5 érv a nyári diéta mellett Dr. Farkas Kittitől

Nyár előtt szorgosan diétázunk, hogy a strandszezonra elérjük a legjobb formánkat. Ha elérted a célodat, akkor se hagyd el magadat, hiszen a hízás olyan, mint egy lejtő. Az elején lassan indulsz el rajta, de a végén, ha nem vigyázol, brutális sebességre gyorsulsz. Ha pedig nem vagy teljesen elégedett az eredményeddel, vágj bele bátran most egy diétába. Nyáron jó fogyni! 

Érv 1: Könnyebb a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel! 
A víz nagyon fontos a fogyáshoz, a sejtműködés minden szintjén jelen van a testünkben. Ha dehidratáltak vagyunk, minden folyamat lelassul a szervezetünkben, az anyagcserénket is beleértve. A megfelelő mértékű vízfogyasztás viszont egyensúlyba hozza a testünk működését, javítja az anyagcserét, így válik lehetségessé a sikeres fogyás.

Érv 2: Nyáron több időnk és lehetőségünk jut a sportolásra! 
Akár munka előtt is futhatunk egyet, mert alkalmas már rá a reggeli hőmérséklet, és akár munka után is el tudunk menni tekerni egyet, hisz később sötétedik. Hétvégén pedig örömmel megyünk túrázni, kirándulni a hűst adó erdőkbe vagy épp valamelyik vízi sportnak hódolunk.

Érv 3: Nyáron gyakran mondjuk, hogy csak valami "könnyűt" ennénk, kevésbé érezzük az éhséget.
A tikkasztó hőségben a kalóriadeficites étkezés is elégnek bizonyul. Ráadásul nyáron megjelennek a szezonális, friss zöldségek, amelyekből összeállíthatunk egy finom salátát és könnyedén készíthetünk rá egy feltétet. Gyorsan, hiszen sok kedvünk nincs a konyhában, a meleg tűzhely mellett állni. 

Érv 4: Nagy a pörgés! 
Nyáron folyamatosan megyünk, úton vagyunk, programozunk, nem otthon a televízió előtt töltjük estéinket, épp valamit nassolva. Azaz az "unalomevés" időszaka lecsökken.
Élvezzük a jó időt, a napsütést. Mindez jókedvre derít minket, a stresszhormonok száma is jóval alacsonyabb, így a "stresszevés" lehetősége is csökken.

Érv 5: Állandó motiváció: strand, családi, baráti összejövetelek, fesztiválok, esküvők! 
A fürdőruhában, a lenge nyári ruhákban történő megjelenés folyamatos motivációt biztosít számunkra. Valljuk be, mindannyian szeretnénk, ha elismerő tekintetekben lenne részünk , miközben végig sétálunk a strandon vagy bókokkal halmoznának el bennünket az ismerősök egy-egy partin, rendezvényen.
 
 
Szuper nyári alakot, nagyon klassz élményeket kívánok Nektek!
Szerző:
Dr. Farkas Kitti
Dr. Farkas Kitti
Készen állsz a változásra?
Csak pár kattintás és azonnal hozzá is férsz a szakmai módszerhez, a rendkívül gazdag recept és mozgástárunkhoz, valamint, vásárolhatsz is termékeinkből.

Program kiválasztása
Készen állsz a változásra?
Ajánlott bejegyzések
Fogyási terved legádázabb ellensége, az éhségérzet - Készülj fel rá!
Fogyási terved legádázabb ellensége, az éhségérzet - Készülj fel rá!

Az éhség az agyunkban keletkező, szinte állandóan élénken üzenő idegsejtek keltette érzet, felhívás a táplálék megszerzésére és elfogyasztására. Egy másik agyi központ azonban számos ingerre reagál, és bizonyos időközönként lekapcsolja az éhségérzetet. Az egyes emberek éhségérzete eltérő, de a normál testsúlyú vagy sovány társaink (mint balerinák, tornászok vagy modellek) legtöbbször megtanulják uralni. Akár fogyókúrába kezdünk, akár életmódváltás vagy az aktuális, elért állapot megtartása a cél, nagy valószínűséggel mi is találkozni fogunk vele, ezért az alábbiakkal érdemes felkészülni rá.

2023.10.30. Olvass tovább
A 4 napos vízivás kihívás, mint önkísérlet tanulságai
A 4 napos vízivás kihívás, mint önkísérlet tanulságai

Már sokszor beszéltem a böjt, azaz szándékos, periódikus étkezés megvonás egészségre gyakorolt pozitív hatásairól. Éppen ezért amikor néhány hete egy 4 fős, az egészségét mindig is igényesen óvó társaság megkért, orvosként végig kísérném e vállalkozásukat egy 4 napig tartó, csak víz ivásból álló elhatározásukban, gondoltam én is próbát teszek. 

2023.09.29. Olvass tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem
Ügyfélszolgálat felkeresése Elakadtál? Segítünk!?
Ügyfélszolgálat felkeresése