Kerülj a legjobb formádba az ünnepekre!
2023.11.10.

Kerülj a legjobb formádba az ünnepekre!

Nem értek egyet azzal, ha valaki azt mondja: "Most már mindegy, jönnek az ünnepek, majd utána fogyózom!". Egyáltalán nem mindegy, hogyan érkezünk meg az ünnepi asztalhoz.

A testednek nem mindegy.

A hízás olyan, mint egy lejtő. Az elején lassan indulsz el rajta, de a végén, ha nem vigyázol, brutális sebességre gyorsulsz. Ha már az ünnepi lakomák előtt hízásra állítottad a szervezeted, az év végén óhatatlanul bekövetkező túlzott táplálékbevitel sokkal jobban megterheli majd a tested. Összességében többet fogsz hízni és a többlet zsírban raktározódik majd el. Ezért nagyon nem mindegy, milyen állapotban érkezel meg az ünnepi asztalhoz.

Karácsonyra javíthatsz anyagcseréd működésén.

Az előző pontban leírtakból következően az ünnepi időszakot megelőző két hétben érdemes megcsinálni egy fegyelmezett diétát (az Alakorvoslás Programban ilyen például a Speed szakasz), mely javítani fogja a szervezeted anyagcsere-működését. Persze, teljesen rendezni nem lehet ennyi idő alatt az anyagcserét, mert az legalább hat hét, de így is felkészültebben futhatsz neki az ünnepeknek, a tested hatékonyabban lesz képes lebontani a bevitt többletenergiát.

Kevesebbet fogsz hízni.

Ha egy fegyelmezett diétával felkészíted a tested és a szervezet hatékonyan bontja le a tápanyagokat, akkor kevesebbet fogsz zsírban raktározni, tehát nem fogsz annyit hízni. Az ünnepek alatti bőséges étkezéseket csak egy kis kilengésnek érzékeli majd a tested, nem pedig egy óriási sebességnél egy kövér gáznak.

Könnyebben fogod leadni, amit felszedsz.

Ha a hízás nem kezdődik meg már jóval karácsony előtt, akkor az év végén felszedett kilókat könnyebben fogod leadni. Nem csak azért, mert összességében kevesebbet fogsz hízni, hanem azért is mert a felszedett kilók másból adódnak majd. Egy átmeneti, rövid időszak alatt ugyanis nem feltétlenül tud megnövekedni a szervezet zsírállománya. A plusz kilók leginkább a fokozott vízmegkötésből adódnak. Mivel az ünnepek alatt bővebben fogyasztasz szénhidrátot, ami emeli az inzulin szintet, és ez a szervezetben vízmegkötést okoz. Ebből következően könnyebben meg is szabadulhatsz attól, ami végül rád rakódik.

Tündökölhetsz az ünnepi asztalnál.

Teljesen érthető, hogy szeretnél csinos lenni, szeretnés a legjobb formádat mutatni ezen a szép ünnepen. A jó hír, hogy általában a fogyás először az arcodon fog megjelenni, sokkal kontúrosabbá válik. Így már pár kiló leadásának is pozitív hatása lesz a megjelenésedre. Csak győzd majd bezsebelni a bókokat a régebben látott rokonoktól, barátoktól. Lapul egy olyan ruha a szekrényedben, amelyet szívesen felvennél az ünnepekre, de szorít itt-ott? Ha belevágsz az ünnepek előtt egy intenzív diétába, akkor akár abban a szekrény mélyéről előhalászott szép ruhában is tündökölhetsz az ünnepi asztalnál. 

Felszabadultabban élvezheted az ünnepeket.

Végeredményben, ha egy jól sikerült diéta után indulsz neki az ünnepeknek, akkor nem kell görcsölnöd azon, hogy mennyit egyél, és utólag sem kell bánnod, ha felszedsz egy picit. Így szabadon, boldogan, minden lelkiismeretfurdalás nélkül élvezheted az ünnepeket. Persze, ehhez szerintem hozzátartozik az is, hogy ne azért várjuk az ünnepeket, hogy rosszullétig együk magunkat. Az extra mennyiség helyett a cél inkább legyen az, hogy különleges minőségű ételek kerüljenek az ünnepi asztalra, és a közös ünneplés örömére koncentráljunk. Hiszen erről szól a karácsony.

Szerző:
Dr. Farkas Kitti
Dr. Farkas Kitti
Készen állsz a változásra?
Csak pár kattintás és azonnal hozzá is férsz a szakmai módszerhez, a rendkívül gazdag recept és mozgástárunkhoz, valamint, vásárolhatsz is termékeinkből.

Program kiválasztása
Készen állsz a változásra?
Ajánlott bejegyzések
Fogyási terved legádázabb ellensége, az éhségérzet - Készülj fel rá!
Fogyási terved legádázabb ellensége, az éhségérzet - Készülj fel rá!

Az éhség az agyunkban keletkező, szinte állandóan élénken üzenő idegsejtek keltette érzet, felhívás a táplálék megszerzésére és elfogyasztására. Egy másik agyi központ azonban számos ingerre reagál, és bizonyos időközönként lekapcsolja az éhségérzetet. Az egyes emberek éhségérzete eltérő, de a normál testsúlyú vagy sovány társaink (mint balerinák, tornászok vagy modellek) legtöbbször megtanulják uralni. Akár fogyókúrába kezdünk, akár életmódváltás vagy az aktuális, elért állapot megtartása a cél, nagy valószínűséggel mi is találkozni fogunk vele, ezért az alábbiakkal érdemes felkészülni rá.

2023.10.30. Olvass tovább
A 4 napos vízivás kihívás, mint önkísérlet tanulságai
A 4 napos vízivás kihívás, mint önkísérlet tanulságai

Már sokszor beszéltem a böjt, azaz szándékos, periódikus étkezés megvonás egészségre gyakorolt pozitív hatásairól. Éppen ezért amikor néhány hete egy 4 fős, az egészségét mindig is igényesen óvó társaság megkért, orvosként végig kísérném e vállalkozásukat egy 4 napig tartó, csak víz ivásból álló elhatározásukban, gondoltam én is próbát teszek. 

2023.09.29. Olvass tovább
Hódít a Girl Dinner, az új vacsitrend
Hódít a Girl Dinner, az új vacsitrend

Lényegében egy sonka-sajt-zöldségek-gyümölcs tálról van szó, amit gyakran kiegészítenek még rágcsálnivalókkal, kekszekkel, diófélékkel. A Girl Dinner nem más, mint a dobjunk össze gyorsan valamit, halmozzuk egymásra a hűtőben található alapanyagokat, helyezzük el őket tetszetősen és készen is vagyunk. Önmagában ez így nagyon jól hangzik, újdonságot sem vélünk felfedezni rajta és teljesen szuper választás egy hideg bőségtál vacsira, nem kell mindig túlgondolni ezt az étkezést.

2023.08.07. Olvass tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem
Ügyfélszolgálat felkeresése Elakadtál? Segítünk!?
Ügyfélszolgálat felkeresése