Kerülj a legjobb formádba az ünnepekre!
2023.11.10.

Kerülj a legjobb formádba az ünnepekre!

Nem értek egyet azzal, ha valaki azt mondja: "Most már mindegy, jönnek az ünnepek, majd utána fogyózom!". Egyáltalán nem mindegy, hogyan érkezünk meg az ünnepi asztalhoz.

A testednek nem mindegy.

A hízás olyan, mint egy lejtő. Az elején lassan indulsz el rajta, de a végén, ha nem vigyázol, brutális sebességre gyorsulsz. Ha már az ünnepi lakomák előtt hízásra állítottad a szervezeted, az év végén óhatatlanul bekövetkező túlzott táplálékbevitel sokkal jobban megterheli majd a tested. Összességében többet fogsz hízni és a többlet zsírban raktározódik majd el. Ezért nagyon nem mindegy, milyen állapotban érkezel meg az ünnepi asztalhoz.

Karácsonyra javíthatsz anyagcseréd működésén.

Az előző pontban leírtakból következően az ünnepi időszakot megelőző két hétben érdemes megcsinálni egy fegyelmezett diétát (az Alakorvoslás Programban ilyen például a Speed szakasz), mely javítani fogja a szervezeted anyagcsere-működését. Persze, teljesen rendezni nem lehet ennyi idő alatt az anyagcserét, mert az legalább hat hét, de így is felkészültebben futhatsz neki az ünnepeknek, a tested hatékonyabban lesz képes lebontani a bevitt többletenergiát.

Kevesebbet fogsz hízni.

Ha egy fegyelmezett diétával felkészíted a tested és a szervezet hatékonyan bontja le a tápanyagokat, akkor kevesebbet fogsz zsírban raktározni, tehát nem fogsz annyit hízni. Az ünnepek alatti bőséges étkezéseket csak egy kis kilengésnek érzékeli majd a tested, nem pedig egy óriási sebességnél egy kövér gáznak.

Könnyebben fogod leadni, amit felszedsz.

Ha a hízás nem kezdődik meg már jóval karácsony előtt, akkor az év végén felszedett kilókat könnyebben fogod leadni. Nem csak azért, mert összességében kevesebbet fogsz hízni, hanem azért is mert a felszedett kilók másból adódnak majd. Egy átmeneti, rövid időszak alatt ugyanis nem feltétlenül tud megnövekedni a szervezet zsírállománya. A plusz kilók leginkább a fokozott vízmegkötésből adódnak. Mivel az ünnepek alatt bővebben fogyasztasz szénhidrátot, ami emeli az inzulin szintet, és ez a szervezetben vízmegkötést okoz. Ebből következően könnyebben meg is szabadulhatsz attól, ami végül rád rakódik.

Tündökölhetsz az ünnepi asztalnál.

Teljesen érthető, hogy szeretnél csinos lenni, szeretnés a legjobb formádat mutatni ezen a szép ünnepen. A jó hír, hogy általában a fogyás először az arcodon fog megjelenni, sokkal kontúrosabbá válik. Így már pár kiló leadásának is pozitív hatása lesz a megjelenésedre. Csak győzd majd bezsebelni a bókokat a régebben látott rokonoktól, barátoktól. Lapul egy olyan ruha a szekrényedben, amelyet szívesen felvennél az ünnepekre, de szorít itt-ott? Ha belevágsz az ünnepek előtt egy intenzív diétába, akkor akár abban a szekrény mélyéről előhalászott szép ruhában is tündökölhetsz az ünnepi asztalnál. 

Felszabadultabban élvezheted az ünnepeket.

Végeredményben, ha egy jól sikerült diéta után indulsz neki az ünnepeknek, akkor nem kell görcsölnöd azon, hogy mennyit egyél, és utólag sem kell bánnod, ha felszedsz egy picit. Így szabadon, boldogan, minden lelkiismeretfurdalás nélkül élvezheted az ünnepeket. Persze, ehhez szerintem hozzátartozik az is, hogy ne azért várjuk az ünnepeket, hogy rosszullétig együk magunkat. Az extra mennyiség helyett a cél inkább legyen az, hogy különleges minőségű ételek kerüljenek az ünnepi asztalra, és a közös ünneplés örömére koncentráljunk. Hiszen erről szól a karácsony.

Szerző:
Dr. Farkas Kitti
Dr. Farkas Kitti
Készen állsz a változásra?
Csak pár kattintás és azonnal hozzá is férsz a szakmai módszerhez, a rendkívül gazdag recept és mozgástárunkhoz, valamint, vásárolhatsz is termékeinkből.

Program kiválasztása
Készen állsz a változásra?
Ajánlott bejegyzések
Nem alkoholos zsírmáj - Dr. Bajnok Éva cikke
Nem alkoholos zsírmáj - Dr. Bajnok Éva cikke

Ismerős az a szituáció, hogy hasi ultrahang vizsgálatot vagy vérvételt követően a kezelőorvos közli, hogy „ez csak zsírmáj”?  Elég megnyugtató ez a megjegyzés? Baj, hogy van? Milyen tennivalónk van vele (ellene)? Visszafordítható? Lássuk csak!

2024.02.13. Olvass tovább
Új év, új alak! - 5 tipp, hogyan valósítsd meg
Új év, új alak! - 5 tipp, hogyan valósítsd meg

Az év eleji életmódváltás nagyon népszerű, hiszen ez az időszak, amikor új célokat tűzünk ki magunk elé. "Idén lefogyok!" - határozzák el ezekben a napokban sokan, annak ellenére is, hogy az újévi fogadalmakhoz sokszor már eleve társul a sikertelenség gondolata. Pedig könnyen lehet, hogy az ilyenkor tett fogadalmak esetében semmivel nem rosszabb a teljesítési arány, mint az évközi célkitűzések terén. Nem is tántorítok el senkit az újévi fogadalomtól, inkább adok néhány tanácsot azért, hogy valósággá váljon, amit megígérsz magadnak.

2024.01.02. Olvass tovább
Mi a teendő, ha megállt a fogyás? - Dr. Bajnok Éva cikke
Mi a teendő, ha megállt a fogyás? - Dr. Bajnok Éva cikke

Kezdjük azzal, hogy 5%-os testsúlycsökkenés már jelentős pozitív hatással van a szervezetünkre. 15 %-os fogyás akár a cukorbetegséget is visszafordíthatja. A jelentős, azaz 10%-os (tehát pl. 80 ról 70 kg-ra történő) vagy gyors (több, mint 1 kg/hét) fogyás testünk számára ijesztően sok, ezért a testsúlycsökkenés lelassul vagy megáll. Mit tegyél, ha úgy érzed, hogy minden igyekezeted ellenére egy idő után megállt a fogyásod?

2023.12.06. Olvass tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem
Ügyfélszolgálat felkeresése Elakadtál? Segítünk!?
Ügyfélszolgálat felkeresése