Szakmai tanácsok a nyári alakodhoz Dr. Farkas Kittitől
2023.05.19.

Szakmai tanácsok a nyári alakodhoz Dr. Farkas Kittitől

Nem vagyok híve a kampánydiétáknak, de hiszek abban, hogy az életmódváltás egy jó és sikeres fogyókúrával indul el. Megértem, ha a nyár közeledtével szeretnél gyorsan fogyni és ezt a bizonyos első lépést gyorsan megtenni. Ezt is lehet jól csinálni. Ha megfogadod a következő tanácsokat, rövid idő alatt formába hozhatod magad a strandszezonra, és utána is meg tudod majd tartani a súlyod. 

1. tanács: Tisztítsd ki a fejed, koncentrálj a célra!

Felejts el mindent, amit olvastál, vagy tudsz a fogyásról, mert sajnos a legtöbb egyszerűen nem helyes. Ötszöri evés, koplalás, böjtölés, éheztetős, szénhidrátmentes, zsírdús, váltakozó étrend, mindenmentes, ételhelyettesítős......stb. Felejtsd el ezeket, kezdj tiszta lappal! Legyen egyértelmű a célod, szilárd az elhatározásod, képzeld el magad olyannak, amilyen lenni szeretnél. Legyél tudatos! Így fogsz fogyni.

2. tanács: Mérsékeld az inzulinszinted szakmailag megalapozott diétával!

A hízás, azaz a zsírraktárak felépülése magas inzulinszint mellett megy végbe, a fogyás alacsony, kiegyensúlyozott inzulinszint mellett lesz elérhető. Az inzulin olyan, mint egy színész, aki egyszerre tud szuperhőst és főgonoszt is játszani. Ha azt szeretnénk, hogy átálljon a sötét oldalról a jó fiúkhoz, el kell érni, hogy minél kevesebb termelődjön. Hogyan? Egy ezt a célt szolgáló szakmai diétával. Megalapozott módszert válassz.

3. tanács: Felejtsd el a napi ötszöri étkezést!

Ha ötször vagy még többször eszünk egy nap, akkor végig magasan tartjuk az inzulinszintünket. Az inzulin köti a zsírt. Az eredmény? Nem hagyjuk a testünket zsírt égetni, a zsír marad. A kevesebb energiabevitel miatt, valamennyit fogyhatunk, de annak nagy része nem a zsírból megy le. Egyél egy nap háromszor!

4. tanács: Két étkezés között 4-6 óra teljen el!

Két étkezés között minimum 4, maximum 6 óra teljen el és ekkor semmilyen kalóriát ne vigyünk be. Így tud a szervezetünk a leghatékonyabban zsírt égetni. Hiszen gyakori étkezéssel vagy nassolással újra és újra feltoljuk az inzulinszintet, akkor a szervezetnek nem marad ideje a zsírégetésre, viszont a 4-6 órás étkezési szünet biztosítja a zsírraktárak kiürítését. Egyszerű, de döntő szempontról van szó.

5. tanács: Ne térj le a helyes útról!

Egyetlen fogyókúra sem lesz eredményes, ha közben vagy utána visszatérsz a hízás útjára. A diétát szigorúan végig kell csinálni, a diétabakik kijavíthatóak. Ha pedig elérted a célod a négy hetes időszak alatt, akkor ezt követően a legfontosabb feladat az, hogy elérd a tartós anyagcsereváltozást is. Ennek érdekében fokozatosan kezd el növelni az energiabevitelt, de úgy, hogy a súlyodat továbbra is tartsd. Így jól fogod magad érezni a nyáron, és még utána is. Ha még szeretnél fogyni, akkor még 2 hetet folytathatod a szigorúbb diétát, de utána mindenképpen el kell kezdened emelni a fenti szabályok betartása mellett a kalóriamennyiséget, de még tovább folytatni a diétát a célod eléréséig. 

Ez lenne az életmódváltás? Azt gondolom, hogy nincs életmódváltás fogyókúra nélkül. Egy szakszerű fogyókúrával átállítod a tested hízásról fogyásra. Olyan ez, mint egy szélsebesen robogó autó, amelyet egy satufékkel megállítasz a lejtőn. Majd a fogyókúra során szépen áttereled a helyes útra, ami a fogyáshoz vezet. Menet közben megtanulod, mit, mikor lehet enni és milyen mennyiségben. Végül, mikor eléred a célod, meg tudod tartani az eredményt úgy, hogy addig emeled a kalóriamennyiséget, amíg a bevitt és leadott kalóriamennyisége egyensúlyba kerül. Azt tapasztalom, hogy egy könnyen betartható, nem szenvedéssel járó szakszerű program során egyszerűen elfelejti a fogyni vágyó menet közben, hogy fogyókúrázik és így éri el az új életmódját, az új életét. Ez a folyamat egészében az életmódváltás. 

Szerző:
Dr. Farkas Kitti
Dr. Farkas Kitti
Készen állsz a változásra?
Csak pár kattintás és azonnal hozzá is férsz a szakmai módszerhez, a rendkívül gazdag recept és mozgástárunkhoz, valamint, vásárolhatsz is termékeinkből.

Program kiválasztása
Készen állsz a változásra?
Ajánlott bejegyzések
Nem alkoholos zsírmáj - Dr. Bajnok Éva cikke
Nem alkoholos zsírmáj - Dr. Bajnok Éva cikke

Ismerős az a szituáció, hogy hasi ultrahang vizsgálatot vagy vérvételt követően a kezelőorvos közli, hogy „ez csak zsírmáj”?  Elég megnyugtató ez a megjegyzés? Baj, hogy van? Milyen tennivalónk van vele (ellene)? Visszafordítható? Lássuk csak!

2024.02.13. Olvass tovább
Új év, új alak! - 5 tipp, hogyan valósítsd meg
Új év, új alak! - 5 tipp, hogyan valósítsd meg

Az év eleji életmódváltás nagyon népszerű, hiszen ez az időszak, amikor új célokat tűzünk ki magunk elé. "Idén lefogyok!" - határozzák el ezekben a napokban sokan, annak ellenére is, hogy az újévi fogadalmakhoz sokszor már eleve társul a sikertelenség gondolata. Pedig könnyen lehet, hogy az ilyenkor tett fogadalmak esetében semmivel nem rosszabb a teljesítési arány, mint az évközi célkitűzések terén. Nem is tántorítok el senkit az újévi fogadalomtól, inkább adok néhány tanácsot azért, hogy valósággá váljon, amit megígérsz magadnak.

2024.01.02. Olvass tovább
Mi a teendő, ha megállt a fogyás? - Dr. Bajnok Éva cikke
Mi a teendő, ha megállt a fogyás? - Dr. Bajnok Éva cikke

Kezdjük azzal, hogy 5%-os testsúlycsökkenés már jelentős pozitív hatással van a szervezetünkre. 15 %-os fogyás akár a cukorbetegséget is visszafordíthatja. A jelentős, azaz 10%-os (tehát pl. 80 ról 70 kg-ra történő) vagy gyors (több, mint 1 kg/hét) fogyás testünk számára ijesztően sok, ezért a testsúlycsökkenés lelassul vagy megáll. Mit tegyél, ha úgy érzed, hogy minden igyekezeted ellenére egy idő után megállt a fogyásod?

2023.12.06. Olvass tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem
Ügyfélszolgálat felkeresése Elakadtál? Segítünk!?
Ügyfélszolgálat felkeresése