Fizetési tudnivalók

Webáruházunkban történő MedWay Diet termékek vásárlásakor többféle fizetési módot kínálunk:

 1. Utánvét (átvételkor / futárnak)
 2. Bankkártyás fizetés Simple
 3. Előre utalás Simple
  Tájékoztató a bankkártyás fizetésről
  (Mastercard, Maestro, VISA, VISA Electron, American Express)

  Tegye a kosarába a kívánt terméket és válassza a bankkártyás (Simple) fizetési lehetőséget. A rendelés megerősítése után a Simple fizetési oldalára irányítjuk.

  A fizetés során a biztonságos banki oldalon töltse ki a szükséges mezőket (kártyaszám, lejárati dátum, tulajdonos neve, CVV kód), majd erősítse meg a fizetését.

   

  A bankkártyás fizetés előnyei:

  A vásárlás értéke pillanatokon belül megérkezik a Simple-hoz, amiről a BOOK24 is azonnali értesítést kap, így azonnal megkezdheti a rendelés teljesítését.

  Vásároljon online extra költségek nélkül.

  A kártyabirtokosok számára díjmentes a vásárlás az interneten. A kártyatársaságok szabályai védik a kártyatulajdonosokat.  A szabályok értelmében tilos a bankkártyával fizető vásárlókat bármilyen módon megkülönböztetni, a vásárlást nem lehet minimum vagy maximum értékhatárhoz kötni, illetve a kártyás tranzakció díját nem szabad a vásárlóra terhelni.

   

  Mitől biztonságos a fizetőoldal, milyen biztonság van az oldalunkon?

  A Simple biztonsági rendszerei megvédik a Kereskedőket és a Vásárlókat is az online bankkártyás csalásoktól, visszaélésektől. Ez a megfelelően kialakított technikai rendszer többek között titkosított csatornák, kódolások, algoritmusok alkalmazását jelenti.

  A Simple által alkalmazott rendszer „Level 1 PSP for PCI DSS” audittal és minősítéssel rendelkezik. Ez a nemzetközi kártyatársaságok (Visa, MasterCard, stb.) által életre hívott közös biztonsági szabvány, amely a legszigorúbb informatikai és üzemeltetési követelményeket írja elő az azt alkalmazó szervezetek számára.

  Szolgáltatásunk informatikai biztonságát, a PCI-DSS tanúsítvánnyal rendelkező GeCad ePayment International SRL biztosítja.

  Mindezek mellett fizetőoldalunk kommunikációjának biztonságát a Thawte vezető hitelesítő szolgáltató végzi. A nemzetközileg ismert  tanúsítvány valamennyi internetes böngésző program tanúsítványtárába egy beépített kommunikáció biztonságát tanúsító modult biztosít.

  A Simple fizetőoldala a Thawte SSL Web Server Certificate with Extended Validation 256-bites titkosítású tanúsítványával rendelkezik. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy az adatok megadása védett, külső szereplő által nem megszerezhető.

  Milyen visszaélések/adathalászatok vannak?

  Az internetes csalások legsűrűbb esetei a különböző megtévesztő e-mailek, honlapok, kiegészítő programok:

   

  1. Trójai program

  Sokszor előfordul, hogy a csalók e-mailben arra kérnek bennünket, hogy a küldött linkre kattintva bizonyos - ártó szándékú szoftvereket, vírusokat - dolgokat töltsünk le vagy telepítsünk a számítógépre. Ezek megjelenésben sokszor hasonlítanak banki alkalmazásra, illetve bizalmat megnyerő grafikákat, logókat, képeket tartalmaznak; azonban megpróbálják leállítani a víruskereső- és tűzfalprogramokat.

  Ezek után a trójai programok már észrevétlenül települnek a számítógépekre, megszerezve ezzel a fontos információkat (ügyfél-azonosítók adatokat és jelszavakat). A megszerzett információkat közvetlenül a csalóknak küldik el, akik ezekkel követik el a csalásokat, visszaéléseket.

  Azonban a megfelelő vírusvédelemmel, naprakész tűzfal és kémelhárító programok használatával képesek lehetünk a kártékony programok behatolását megakadályozni.

  A manapság nagyon népszerű, új generációs mobil készülékek (pl.: okostelefonok, táblagépek) a számítógépekhez hasonlóan célpontot jelentenek az online bűnözők számára.

   

  2. Adathalász üzenetek (data phishing)

  Az egyik legjellemzőbb bűncselekmény, az "adathalászat". A csalók cégek/intézmények nevében különböző eszközökkel (telefonhívás, e-mail) veszik rá a gyanútlan kártyabirtokosokat, hogy adják meg személyes, valamint bankkártyára vonatkozó adataikat.

  A bankkártyás tranzakció indításához szükséges bizalmas kártyaadatok: bankkártya száma, lejárati dátum, CVC/CVV2 kód. Kérjük, ezen adatok bizalmas kezelésére különösen fordítson figyelmet!

  A kártyatársaságok (Visa, MasterCard, stb.) sem e-mailben, sem telefonon nem keresik meg közvetlenül a kártyabirtokosokat! Amennyiben kártyatársaságok nevében olyan e-mailt vagy telefonhívást kap, melyben arról tájékoztatják, hogy bankkártyájának adatait illetéktelenek szerezték meg kérjük, ne adja meg az adatait, illetve haladéktalanul értesítse a kártyakibocsátó bankját!

  Szeretnénk felhívni szíves figyelmét arra, hogy a Simple sem kér Öntől bizalmas adatokat sem e-mail, sem telefonhívás formájában!

   

  3. Megtévesztő honlapok (pharming)

  Gyakran előfordul, különösen a már említett „adathalász” visszaélések esetében, hogy megtévesztő e-mailek segítségével az ügyfeleket hamis intézményi, internetbanki oldalakra irányítják. Ezek nagyon hasonlítanak a számlavezető/bankkártya elfogadó intézmény internetes oldalára, így az ügyfél könnyen kiadja titkos adatait (például egy bankkártyás fizetőfelületre hasonlító oldalon bekérik az ügyfél tranzakció indításához szükséges bankkártya adatait).

  Fontos tudni, hogy a valós intézményi honlapok esetén a böngésző alsó sávján/felső címsorában szerepel a biztonságos kapcsolat meglétét jelző kis lakat ikon, továbbá az ilyen oldalak elérésekor és használatakor a normál „https://” helyett „https://” védett kapcsolat épül fel az ügyfél gépe és az intézmény webszervere között.

  A csaló weboldalak, illetve a megtévesztő szándékú e-mailek általános ismertetőjegye a nyelvtanilag helytelen megfogalmazás és írásmód. Ezek az oldalak/üzenetek gyakran sürgős adatmegadásra, aktualizálásra szólítanak fel, esetleg valamilyen fenyegetést is megfogalmaznak (feljelentés, számlazárolás).

  Kérjük, kártyaadatait kizárólag a biztonságos és titkosított Simple fizetőoldalon adja meg. Abban az esetben, ha számítógépe kémprogrammal fertőzött előfordulhat, hogy a fizetési folyamat során egy felugró ablak újra bekéri a kártyaadatokat adatszerzés céljából. Kártyaadatait az ilyen ablakokban soha ne adja meg! A számítógép vírusokkal és kémprogramokkal történő megfertőződése elkerülhető az operációs rendszerhez és az internet böngészőhöz tartozó biztonsági frissítések naprakészen tartásával és vírusirtó program használatával.

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem
Ügyfélszolgálat felkeresése Elakadtál? Segítünk!?
Ügyfélszolgálat felkeresése