Covid-19 Életmód Program

Kérem a programot
1
Ismerd meg Dr. Farkas Kittit és Dr. Bajnok Évát

Ismerd meg Dr. Farkas Kittit és Dr. Bajnok Évát

Dr. Farkas Kitti aneszteziológus, intenzív terápiás szakorvos, egyben az Alakorvoslás Program alapítója. Dr. Bajnok Éva endokrinológus, belgyógyász, obezitológus, belgyógyász. A koronavírus járvány kirobbanásakor Kitti másfél éves iker gyermekei mellől állt vissza önszántából az állami kórházba, többek között a Covid osztályon dolgozni. Éva magán járóbetegellátásban vállalt többszörös munkát a Covid ellátás körül.

Az Alakorvoslás Program professzionális életmód program, amelyet azzal a céllal dolgoztak ki 2017-ben, hogy szakemberek segítsenek a túlsúly és az elhízás témakörében, a szakszerűtlen, néhol káros "csodamódszerekkel" szemben. A legtöbb krónikus betegség megelőzhető lenne, illetve korai szakaszában akár gyógyítana is egy jól felépített egészséges életmód és a túlsúly tartós leadása.

A koronavírusjárványban hamar megtudtuk a koronavírusról, hogy az elhízott és egészségtelen életmódot élők nagyobb veszélyben vannak. Ugyanannyira, sőt talán jobban, mint az idősek. Így Dr. Farkas Kitti és Dr. Bajnok Éva rögtön elkészítették az Alakorvoslás Programot Covid-19 Életmód verzióban, amelybe belevették a karantén idején fontos elhízás prevenciót és külön kitértek a gyermekek életmódjára is.

Ez az ingyenes program mindenki számára korlátlanul elérhető. Vigyázzunk egymásra, és ugyanannyira vigyázzunk magunkra is. Ismerd meg a két doktornőt itt, majd a további fejezetekben találod magát a Covid-19 Életmód Programot. Kattints ide.

2
Covid-19 az életmódunk tükrében

Covid-19 az életmódunk tükrében

Dr. Bajnok Éva belgyógyász, endokrinológus, diabetológus, obezitológus. Napi szinten találkozik betegekkel és segít nekik krónikus betegségük menedzselésében, a túlsúly leadásában és járóbetegellátás szinten a koronavírus betegség kapcsán is. A koronavírus új betegségnek számít, amelyről az elmúlt hónapokban egyre többet tudtunk meg. Többek között sajnos azt is, hogy nagyon rosszak az esélyei azoknak, akik van valamilyen alapbetegségük, illetve túlsúlyosak. Ez azt jelenti, hogy nem csak a 65 év felettiek veszélyeztetettek, hanem azok is, akiknek krónikus betegsége van, és/vagy túlsúlyos. Fokozott kockázatuk van Covid-19 fertőzés esetén súlyosabb állapotba kerülni. 

Az egészséges életmód éppen ezért talán soha olyan fontos nem volt, mint most. Dr. Bajnok Éva ezekben a videókban beszél arról, miért is különösen fontos az egészséges életmód kialakítása, a társbetegségek szakszerű kontrollja most, és mit tegyünk, hogy a lehető legjobb formába hozzuk az immunrendszerünket. Kattints ide.

3
Hogyan alakítsuk ki az életmódunkat?

Hogyan alakítsuk ki az életmódunkat?

Dr. Farkas Kitti abban segít ezekben a videókban, hogy szempontokat adjon ahhoz, hogy figyeljünk az életmódunkra. A táplálkozásunkra, a mozgásra. Legyen a célunk a túlsúly leadása, illetve a súly megtartása egészséges táplálkozással. 

Az általános tanácsok mindenki számára könnyen követhetők és alkalmazhatók. Ezen felül sok receptet és mozgásanyagot is megosztunk, amellyel szeretnénk még többet is segíteni. 

Aki számára szimpatikus az Alakorvoslás Program koncepciója, kipróbálhatja azt is, illetve a programosok is megtalálják benne a diétájuk folytatását ebben a rendkívüli helyzetben.

Vigyázzatok egymásra, de vigyázzatok magatokra is. Az életmód tekintetében nagyon sokat tudtok tenni magatokért, az egészségetekért, tegyétek meg! Kattints ide!

4
Gyermek életmód Covid-19 idején

Gyermek életmód Covid-19 idején

Különösen figyeljünk oda a gyermekek életmódjára most. A Covid-19 szerencsére nem veszélyes számukra, de a járvány miatti korlátozások negatívan hathatnak az életmódjukra, ha ebben nem vagyunk tudatosak és szigorúak. Online oktatás, sport szakkörök elmaradása, sok otthon töltött idő. Ha nem figyelünk oda, túlevés, nassolás, mozgásszegény életmód, extra sok kütyüzés lehet a vége, ami az egészségüket károsító túlsúlyhoz vezethet. Ebben szeretnénk segíteni.

Dr. Farkas Kitti tanácsokat ad az egészséges életmód kialakításához, nézzétek meg ezt a videót. Nagyobb gyerekek a legjobb, ha maguk is megnézik. Feltettünk ide külön reggeli recepteket is, amelyeket gyermeknek készítettünk. Plusz ovisoknak és kisiskolásoknak Szalka Andi tornát is készített, ami segít a sok otthon töltött idő alatt is egy kis tornában. Nagyobbak számára a felnőtt tornákat ajánljuk, amelyek a mozgás blokkban találhatók. Hallgató-Csík Ivett testnevelő, ultrafutó edzéseit az egész család végezheti, felsős gyerekek is.

Vigyázzunk egymásra, ez a Covid-19 jelmondata. De ehhez tegyük hozzá azt is, hogy vigyázzunk a gyermekeink életmódjára is. Kattints ide.

5
Táplálkozás, diéta Covid-19 alatt

Táplálkozás, diéta Covid-19 alatt

Fontos, hogy aki fogyókúrázik azt ne rekesszük ki a családi étkezésből és a család támogassa is célja elérésében. A jó diéta élhető, hétköznapi, rendes ételeket tartalmaz és együtt fogyasztjuk el a családtagjainkkal, barátainkkal. Éppen ezért bemutatjuk, hogyan lehet úgy étkezni, hogy ugyanazt főzzük ebédre és vacsorára és az is eszik belőle, aki fogyni szeretné és az is, aki csak a súlyát szeretné tartani. 

Az Alakorvoslás Programban a fogyási célhoz tartozó diétát a program termékeivel építettük fel, ezért itt is így adtuk meg. De megtalálod a kalória és tápanyagösszetételt is az anyagban, amivel szabadon összeállíthatod magadnak is a diétádat, ha nem fogyasztasz terméket.

Fogyni vágyónak a reggeli a Shake tejjel, ebéd és vacsora előtt 30 perccel pedig vízzel. Aki súlyt szeretne csak tartani, annak ez nincsen, hagyományos reggeli ételeket állítottunk össze, amelyek szénhidrátban szegények, de fehérjében optimális mennyiséget tartalmaznak.Az ebéd és a vacsora ugyanaz az étel, de aki súlyt tart, többet ehet belőle, vagy ebéd után nasizhat gyümölcsöt, vagy egy kis desszertet.

Egyetek jókat, jól, és együtt! Kattints ide.

 

6
Covid-19 után

Covid-19 után

Dr. Bajnok Éva ebben a videóban foglalta össze, hogy mit érdemes tudni általánosan a Covid-19 fertőzés utáni regenerációról, felépülésről, mozgásról. Érdemes megnéznetek és ha átestetek a koronavírus fertőzésen, akkor szakorvosnál jelentkezni kivizsgálásra, aki mindenki számára egyénileg segít meghatározni a teendőket, a szükséges vizsgálatok sorát. Kattints ide.

7
Helyes maszkviselés életet ment, tiéd és másét is

Helyes maszkviselés életet ment, tiéd és másét is

A maszkviselés kiemelten fontos, hiszen a legfontosabb védelmet jelenti a koronavírus ellen. Maszkot hordani kell, életet menthetünk vele. A saját és a környezetünk, sőt tágabb értelemben minden ember életét. De nem sokat ér a maszk viselése, ha nem helyesen viseljük. Ebben segít most dr. Bajnok Éva.  Bemutatja, hogyan ajánlja a maszkot viselni. Röviden, csak a legfontosabb infókkal. Majd hosszabban is, ahol kitér a különféle maszkok közötti különbségre is. Kattints ide.

Programtervező

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem
Ügyfélszolgálat felkeresése Elakadtál? Segítünk!?
Ügyfélszolgálat felkeresése