5 érv a nyári diéta mellett Dr. Farkas Kittitől
2023.06.27.

5 érv a nyári diéta mellett Dr. Farkas Kittitől

Nyár előtt szorgosan diétázunk, hogy a strandszezonra elérjük a legjobb formánkat. Ha elérted a célodat, akkor se hagyd el magadat, hiszen a hízás olyan, mint egy lejtő. Az elején lassan indulsz el rajta, de a végén, ha nem vigyázol, brutális sebességre gyorsulsz. Ha pedig nem vagy teljesen elégedett az eredményeddel, vágj bele bátran most egy diétába. Nyáron jó fogyni! 

Érv 1: Könnyebb a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel! 
A víz nagyon fontos a fogyáshoz, a sejtműködés minden szintjén jelen van a testünkben. Ha dehidratáltak vagyunk, minden folyamat lelassul a szervezetünkben, az anyagcserénket is beleértve. A megfelelő mértékű vízfogyasztás viszont egyensúlyba hozza a testünk működését, javítja az anyagcserét, így válik lehetségessé a sikeres fogyás.

Érv 2: Nyáron több időnk és lehetőségünk jut a sportolásra! 
Akár munka előtt is futhatunk egyet, mert alkalmas már rá a reggeli hőmérséklet, és akár munka után is el tudunk menni tekerni egyet, hisz később sötétedik. Hétvégén pedig örömmel megyünk túrázni, kirándulni a hűst adó erdőkbe vagy épp valamelyik vízi sportnak hódolunk.

Érv 3: Nyáron gyakran mondjuk, hogy csak valami "könnyűt" ennénk, kevésbé érezzük az éhséget.
A tikkasztó hőségben a kalóriadeficites étkezés is elégnek bizonyul. Ráadásul nyáron megjelennek a szezonális, friss zöldségek, amelyekből összeállíthatunk egy finom salátát és könnyedén készíthetünk rá egy feltétet. Gyorsan, hiszen sok kedvünk nincs a konyhában, a meleg tűzhely mellett állni. 

Érv 4: Nagy a pörgés! 
Nyáron folyamatosan megyünk, úton vagyunk, programozunk, nem otthon a televízió előtt töltjük estéinket, épp valamit nassolva. Azaz az "unalomevés" időszaka lecsökken.
Élvezzük a jó időt, a napsütést. Mindez jókedvre derít minket, a stresszhormonok száma is jóval alacsonyabb, így a "stresszevés" lehetősége is csökken.

Érv 5: Állandó motiváció: strand, családi, baráti összejövetelek, fesztiválok, esküvők! 
A fürdőruhában, a lenge nyári ruhákban történő megjelenés folyamatos motivációt biztosít számunkra. Valljuk be, mindannyian szeretnénk, ha elismerő tekintetekben lenne részünk , miközben végig sétálunk a strandon vagy bókokkal halmoznának el bennünket az ismerősök egy-egy partin, rendezvényen.
 
 
Szuper nyári alakot, nagyon klassz élményeket kívánok Nektek!
Szerző:
Dr. Farkas Kitti
Dr. Farkas Kitti
Készen állsz a változásra?
Csak pár kattintás és azonnal hozzá is férsz a szakmai módszerhez, a rendkívül gazdag recept és mozgástárunkhoz, valamint, vásárolhatsz is termékeinkből.

Program kiválasztása
Készen állsz a változásra?
Ajánlott bejegyzések
A glükomannan szerepe a testúlycsökkentésben - Dr. Bajnok Éva cikke
A glükomannan szerepe a testúlycsökkentésben - Dr. Bajnok Éva cikke

A testsúlycsökkentés egyik sarokköve a jóllakottság érzete, amelyet számos tényező befolyásol. Kiemelt jelentőségű a gyomorban érzett feszülés és jóllakottság érzete, amely a gyomorfal idegi impulzusainak (vagus reflex) és a gyomor-bélrendszerben étkezés hatására felszabaduló hormonok (gastrointestinalis peptid) hatásainak az együttes eredménye.

2024.05.29. Olvass tovább
Nem alkoholos zsírmáj - Dr. Bajnok Éva cikke
Nem alkoholos zsírmáj - Dr. Bajnok Éva cikke

Ismerős az a szituáció, hogy hasi ultrahang vizsgálatot vagy vérvételt követően a kezelőorvos közli, hogy „ez csak zsírmáj”?  Elég megnyugtató ez a megjegyzés? Baj, hogy van? Milyen tennivalónk van vele (ellene)? Visszafordítható? Lássuk csak!

2024.02.13. Olvass tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem
Ügyfélszolgálat felkeresése Elakadtál? Segítünk!?
Ügyfélszolgálat felkeresése